ZORGPAKKETTEN

KraamzorgPlus werkt volgens het Landelijke Indicatie Protocol (LIP) kraamzorg. Op basis van uw persoonlijke situatie en het verloop van uw zwangerschap wordt vastgesteld hoeveel uren kraamzorg u mag ontvangen. Een eerste indicatie wordt tijdens het tweede intakegesprek vastgesteld. Na de bevalling vindt een tweede indicatie plaats. Aan de hand van de situatie kunnen de uren bijgesteld worden. Voor meer informatie over het Landelijke Indicatie Protocol verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar.

Partusassistentie:
Wanneer uw bevalling thuis of poliklinisch in het JBZ of in Bernhoven plaats vindt, zal de kraamverzorgende de verloskundige assisteren bij uw bevalling. De kraamverzorgende kan, indien gewenst, ruim voor de bevalling aanwezig zijn om u en uw partner te ondersteunen. Na de bevalling zorgt de kraamverzorgende voor moeder en kind en zal er, indien nodig, aandacht zijn voor overige gezinsleden. De eerste uren na de bevalling worden moeder en kind goed geobserveerd.

Basis kraamzorg (3 uur zorg per dag minimaal 7 dagen na de bevalling):
Als u kiest voor basis kraamzorg krijgt u na de bevalling hulp bij de lichamelijke zorg voor moeder en kind. De kraamverzorgende geeft u voorlichting en zal aandacht hebben voor de overige gezinsleden. Er zal geen huishoudelijk werk verricht worden.

Volledige kraamzorg (zorg op maat de eerste 7 dagen na de bevalling):
Indien u kiest voor onze volledige kraamzorg, zal er aan de hand van het Landelijke Indicatie Protocol (LIP) worden vastgesteld hoeveel uren kraamzorg u mag ontvangen. Naast de zorg voor moeder en kind is er aandacht voor de overige gezinsleden. De kraamverzorgende zal u begeleiden bij het geven borst of flesvoeding. Tevens zal de kraamverzorgende u voorlichting geven over de zorg van uw baby. Daarnaast zal zij ook licht huishoudelijk werk verrichten.

Couveuse nazorg:
De zorg voor een couveuse baby is anders dan de zorg voor een op tijd geboren baby. Als uw kindje in het ziekenhuis ligt, kunt u als ouders met al uw vragen en onzekerheden in het ziekenhuis terecht. Couveuse nazorg is bedoeld als extra ondersteuning en begeleiding van u en uw partner, als uw baby thuis komt uit het ziekenhuis. Wij bieden u de mogelijkheid tot couveuse nazorg aan om de overgang van ziekenhuis naar huis soepel te laten verlopen. De kraamverzorgende maakt u vertrouwd met de verzorging van uw kindje in de thuissituatie. Zij geeft u praktische tips en adviezen. Daarnaast kunt u met al uw vragen bij haar terecht. Vraag bij KraamzorgPlus én uw zorgverzekeraar na of u in aanmerking komt voor couveuse nazorg.

logo hkz
logo sbb
logo_bo
BVC keurmerk
zorgkaart