Corona

Beste kraamvrouw en partner,

Helaas is het COVID_19 virus nog steeds onder ons en blijven er nog steeds nieuwe besmettingen bijkomen. Om er voor te zorgen dat we elkaar zoveel mogelijk kunnen beschermen en verspreiding voorkomen, werken wij volgens de onderstaande maatregelen.

Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM, GGD en BO geboortezorg (Branche Organisatie geboortezorg)

De basis maatregelen zijn:

  • Geen handen schudden
  • Hoesten en niezen in de elleboog
  • Papieren doekjes gebruiken
  • Regelmatig handen wassen met zeep
  • zorg voor voldoende ventilatie

Wij werken onder strikte protocollen om uw gezondheid, de gezondheid van uw baby en huisgenoten en de gezondheid van onze kraamverzorgenden zoveel mogelijk te waarborgen.

Ten tijde dat de kraamverzorgende bij u in huis aanwezig is het advies om zo min mogelijk bezoek te ontvangen. Indien u wel bezoek ontvangt, dient u vooraf te informeren naar eventuele klachten. Indien er sprake is van klachten mogen zij niet op bezoek komen. houdt rekening met 1,5 meter afstand. op dit moment geldt een maximum van 2 bezoekers.

Als er geen kraamverzorgende aanwezig is mag u volgens de landelijke richtlijnen thuis bezoek ontvangen, mist er 1,5 meter afstand wordt gehouden en zij geen klachten hebben.

We streven erna om u de kraamzorguren te geven waar u recht op hebt, echter zullen we per dag bekijken of dit haalbaar is in onze planning. Mocht dit niet haalbaar zijn, wordt u daar uiteraard zo snel mogelijk over geïnformeerd. Onze prioriteiten liggen nu bij het leveren van professionele en NOODZAKELIJKE zorg. Het kan dus, helaas, zo zijn dat door COVID-19 u minder uren kraamzorg krijgt dan waar u recht op heeft.

Als er sprake is van een (verdenking op) COVID-19 besmetting in uw gezin is dan gelden de volgende maatregelen:

Kraamvisite is niet toegestaan. De kraamverzorgende zal max 3 uur per dag fysiek aanwezig zijn, mist er voldoende beschermende middelen beschikbaar zijn, u zal daarnaast zorg op afstand ontvangen.

Samen met uw verloskundige wordt er gekeken of en zo ja hoeveel dagen de kraamverzorgende fysiek aanwezig mag zijn om bij u zorg te verlenen.

De kraamverzorgende zal erna streven om u zoveel en zo snel mogelijk te instrueren om de zorg voor uw kindje zelfstandig uit te voeren. Daar waar de gezondheid van u en uw kindje het toelaat zal de kraamverzorgende dan ook de 1,5 meter afstand maatregel in acht nemen.

Wij merken dat deze situatie veel vragen oproept. Voor het meest recente antwoord op dit soort vragen verwijzen wij je naar de site van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, dan mag u die natuurlijk ook altijd aan ons of de kraamverzorgende stellen. Wij houden onze kraamverzorgende ten alle tijden op de hoogte van nieuwe informatie en ontwikkelingen vanuit het RIVM, GGD en het KCKZ.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en  hopen op uw begrip. Wij wensen u een mooie kraamtijd in goede gezondheid toe!

Met vriendelijke groet,
Team KraamzorgPlus